Nyintag till Glokala Tankesmedjan

REFLEKTERA • DEBATTERA • AGERA

Välkommen till vårterminen av distanskursen Glokala Tankesmedjan!

  • Tankesmedjan vänder sig till dig som har fötterna någonstans i Sverige, men som vill tänka och agera som en global medborgare.
  • Tankesmedjans roll är att samla kunskap om och reflektera över aktuella lokala och globala frågor, att väcka debatt och att inspirera till engagemang.
  • Tankesmedjan är medborgarnas idéforum. I sökandet efter ett nytt sätt att leva, ett nytt sätt att organisera samhället lokalt och globalt behöver vi medborgare slå våra kloka huvuden ihop.
  • Tankesmedjan vill främja en korsbefruktning av idéer och stimulera lusten att agera för ett rättvist och hållbart samhälle.

Nu vill vi bli fler i kursen. Välkommen att hänga på under våren 2018!

Ansök nu

Kurstid

8 januari-1 juni 2018

Kursansvarig

Anna Angantyr
Mail: anna@glokala.org
Tele: 0765-424714

MER INFORMATION

http://tankesmedjan.glokala.net/2017-2018/

Info om skolan
Glokala Folkhögskolan i Malmö

Vi vill förena lokalt och globalt engagemang för en levande demokrati, jämlikhet och solidaritet. Vi vill låta olika perspektiv och erfarenheter befrukta varandra, tillvarata och utveckla människans kraft i en kollektiv kunskapsprocess. Vi vill stimulera en personlig utveckling där utgångspunkten är deltagarnas livserfarenhet varvid existentiella och kulturella aspekter ges stort utrymme. I studierna utgår vi från situationen i Malmö där människor från hela världen lever idag. Vi arbetar teoretiskt, praktiskt och utåtriktat.

Huvudman: Glokala folkbildningsföreningen i Malmö.

Glokala tankesmedjan passar den som vill påverka

Gringos Ndikumana bor i Filipstad, studerar på distans och driver ett projekt för asylsökande inom Röda Korset. ”Jag valde att studera på Glokala tankesmedjan för att frågorna ligger mig nära hjärtat”, berättar han.

Hej Gringos! Varför studerar du på Glokala folkhögskolan?
– Jag hittade till Glokala genom distanskursen Samhällsentreprenör och nu har jag upptäckt Glokala tankesmedjan. Kursen lyfter aktuella frågor som passar mig. Ett tema som vi arbetat med är migration, där vi bland annat har pratat om rörelsen Refugees Welcome. Ett annat tema har varit rörelse och klimat.

Hur trivs du med kursen?
– Det är en väldigt fin grupp, där flera andra också arbetar med integration och gillar att jobba med människor. Det är ett bra sätt att utveckla sig, att dela erfarenheter med varandra. Jag har varit i Norrland och Mellansverige, så det är intressant att se hur det funkar i andra kommuner och Sydsverige. Det är väldigt olika i hela Sverige.

Fortsätt läsa ”Glokala tankesmedjan passar den som vill påverka”