Allmän kurs (gymnasie)

Behöver du läsa in din gymnasiekompetens? Är du intresserad av globala och lokala samhällsfrågor? Vill du vara med och förändra Malmö och världen? Då kan vår allmänna kurs vara något för dig.

Information

  • Kurstyp: Behörighetsgivande kurs
  • Studietakt: 100 %
  • Längd: 1 – 3 år
  • Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)
  • Internat: Nej Kursdatum: 19 augusti 2019 – 5 juni 2020
  • Antagningsvillkor: Avslutad grundskola eller motsvarande.
  • Kostnader: Depositionsavgift för läromedel. Du behöver ha tillgång till egen bärbar dator i skolan.
  • Plats för kurs: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16

Vem ska läsa kursen?

Allmän kurs på Glokala är en kurs på helfart för dig som behöver komplettera dina grundskole- eller gymnasiestudier och som är intresserad av samhällsfrågor. Hos oss får du vad du behöver för att läsa vidare på yrkeshögskola eller högskola.

Vad är det som gör Allmän kurs på Glokala så speciell?

Skolan ligger i Sofielunds Folkets Hus, ett stenkast från Södervärns busstation och Möllevångstorget. Om morgnarna dricker vi kaffe i fikarummet där du träffar dina kurskamrater och skolans personal. För många deltagare är det denna gemenskap som gör vår allmänna kurs så speciell.

Hur är kursen uppdelad?

Här kan du studera utifrån dina behov. Med stöd av engagerade pedagoger läser du svenska/svenska som andraspråk, samhällskunskap, naturkunskap, religion, historia, engelska och matematik.

På vilket sätt är kursen Glokal?

På Allmän kurs ökar du din förståelse och insyn i viktiga samhällsfrågor och samhällsperspektiv så som demokrati, miljö, anti-diskriminering, maktanalys, intersektionalitet och mänskliga rättigheter.   

Är det något mer jag behöver veta?

Allmän kurs berättigar till studiemedel från CSN. Beroende på vad du har gjort innan studerar du 1-3 år. Om du väljer att komplettera behörighet för både grundskola och gymnasiet kan studietiden uppgå till 5 år.

Det finns fyra deltagargrupper och du studerar tillsammans med andra som har liknande utbildningsbakgrund som du har. Om du ansöker till Glokalas allmänna kurs behöver du inte vänta länge på ditt antagningsbesked.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Söka vidare till yrkeshögskola/högskola/universitet med gymnasiekompetens och grundläggande behörighet till eftergymnasiala utbildningar. Att känna en större delaktighet i samhället och bli en aktiv medborgare. Att få kunskaper som ger handlingskraft till förändring av samhället och personlig utveckling.

Sagt om kursen

”Det har inte gått så bra för mig i skolan tidigare, men på folkhögskolan vände det.”

Sabina Ajeti (Läs hennes berättelse)

Kontaktperson

Gisela Mårtensson
0765 42 47 08
gisela@glokala.se

Antagningsprocess

Antagning sker från 1 mars.  Endast intervjuade och sökande som har lämnat in betyg och intyg blir antagna till kursen.


Följ vad vi gör i kursen
Nyheter om Allmän Kurs med glokal inriktning ->