Digital delaktighet & datorer

Datorer

De flesta av våra kurser kräver tillgång till bärbar dator för att du ska kunna genomföra dina studier på ett tillräckligt bra sätt.

Programvaror

Det är viktigt att du kan installera och använda vissa program på den dator du valt för dina studier. För t ex dokument fungerar oftast den fria kontorssviten LibreOffice bra. Kan laddas ner gratis här och finns för nästan alla typer av olika datorer.

Det är även viktigt att ha en bra uppkoppling till nätet. De flesta av våra kurser använder Google G Suite For Education och då kan webbläsaren Chrome behövas för att detta ska funka så bra som möjligt. Detta program och motsvarande telefon-appar finns att ladda ner utan kostnad och finns för Mac, Windows, iPhone/iPad, Android och Linux. Om din kurs använder G Suite så kommer du att få en personlig inloggning som används i kommunikationen mellan dig, kurskamrater och dina lärare.

De flesta kurserna använder Schoolsoft för nävaro-hantering, då du i så fall kommer att få en inlogging till. Då kan det vara praktiskt att installera och ha tillgång till appen Schoolsoft i sin iPhone eller Android-telefon.

Att skriva ut, kopiera och scanna

Prata med din lärare när du vill skriva ut, kopiera eller scanna. Det är gratis att skriva ut och kopiera material som är en del av ditt skolarbete.

Hassan Shammout, IT-ansvarig
0765-424 702
hassan@glokala.se

Dung Ta, IT-tekniker och service
0765-424 722
dung@glokala.se