Spinneriet: Urban konst (projektår)

Spinneriet: Urban konst (projektår) är kursen för dig som vill fördjupa sina kunskaper inom graffiti och gatukonst med likasinnade, då både teoretiskt och praktiskt.

Information

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100 %

Längd: 1 år

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 augusti 2021–10 juni 2022

Ansök senast: 25 april 2021

Antagningsvillkor: Personligt brev och arbetsprover, med efterföljande intervju.

Kostnader: Grundläggande material ingår och utrustning finns att låna. Vid större projekt hjälps vi åt att söka projektstöd.

Plats för kurs: Tryckeriet, Rolfsgatan 7 b

Spinneriet är en unik mötesplats där vi tar dagens kulturutövande bland människor på fullaste allvar. Vi förenklar och förtydligar ingenting kring de former för konst och kultur som är sprunget ur den tidiga hiphoprörelsen och undviker att presentera några former för sanningar kring dessa begrepp. Våra lärare och vårt synsätt är dynamiskt, kreativt, experimentellt och modigt. Spinneriet är ett rum där det är mycket högt i tak. Kursen bygger på att genomföra projekt som är utåtriktade och lämnar avtryck även utanför skolans värld.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kunskaper för att bli aktiv artist, konstnär eller producent inom urban kultur.

Sagt om kursen

”Jag hittade till kursen genom en kompis. Det verkade nice med en konstskola som är i en lite annan tappning och riktar sig till den urbana kulturen. Det känns som man får ta sitt tecknande och låta det utvecklas fritt, istället för att låta det utvecklas på ett visst sätt.”

Isak Burström, kursdeltagare

Kontaktperson

Jens Lindqvist

jens(at)glokala.org