Bo i Malmö eller plugga på distans

Tips till dig som vill flytta till Malmö

Många av våra kursdeltagare tar chansen att bo på egen hand eller tillsammans med andra i närheten av folkhögskolan. Här är några exempel på boenden för dig som inte redan bor i Malmö.

  • Egen lägenhet. Många av de större fastighetesägarna är anslutna till det kommunala bostadsförmedlingen Boplats Syd (boplatssyd.se). Du kan även leta upp adresser till privata bostadsförmedlare och registrera dig hos dem.
  • Bo i andra hand. Det kan ta tid att hitta en egen lägenhet i Malmö och många bor i andra hand. Tänk på att hyresvärden eller bostadsrättsföreningen måste godkänna andrahandsuthyrningen.
  • Bli inneboende. Som inneboende hyr du ett rum i någon annans bostad. Hyran du betalar ska motsvara din del av boendet.
  • Bo kollektivt. Att bo kollektivt är ett bra alternativ för dig som vill dela vardagen och boendekostnader med vänner. Om du söker boende tillsammans med andra kan det vara enklare att uppnå inkomstkrav.

Du som är under 29 år kan ha rätt till bostadsbidrag när du studerar. Läs mer på Försäkringskassans hemsida.

Gå en distanskurs hos oss

Våra distanskurser ger dig stor frihet att själv bestämma var och när du studerar. Kurserna ges på halvfart, utifrån tanken att du ska kunna kombinera dem med andra studier, jobb, resor, projekt eller engagemang. Tillgång till dator och internet är en förutsättning för att kunna delta, men inga djupgående datakunskaper krävs. Som en del i varje distanskurs hålls internatträffar, där vi även lär känna varandra utanför tangentbordet.