Glokala folkhögskolan deltar i Framtidsfestivalen

Den 16-22 september arrangeras Framtidsfestivalen i Malmö. Festivalen är en plats för att visa upp hur en hållbar värld skulle kunna se ut. ”Tillsammans utvecklar vi ett evenemang som ger energi, nya vänner och verktygen att själv kunna vara en del av förändringen”, berättar projektledare Jonas Eriksson.

Hej Jonas! Vad är Framtidsfestivalen för något?
– Framtidsfestivalen är ett arrangemang som ska blanda kunskap och kultur med syftet att ge hopp om att vi fortfarande kan förändra världen. Festivalen bjuder in alla aktörer som på olika sätt jobbar med samhällsförändring att arrangera programpunkter under festivaldagarna. Det blir en bred blandning av föreläsningar, musik, panelsamtal och prova-på-aktiviteter.

Vilka är initiativtagare?
– Det är Malmöavdelningarna av ABF, Studiefrämjandet, Vuxenskolan och Naturskyddsföreningen samt Glokala folkhögskolan och Globala Malmö. Framtidsfestivalen är en sammanslagning av två tidigare arrangemang, Framtidsveckan i Sofielund och Klimatfestivalen.

Var kommer ni hålla till?
– De första två dagarna kommer vi att vara i Malmö Folkets Park. Därefter arrangerar vi programpunkter i lokaler runt om i Malmö, till exempel i Sofielund och vid Malmö högskola.

Glokala folkhögskolans personal och deltagare kommer att vara med. Berätta mer!
– Distanskurserna Glokala tankesmedjan, Samhällsentreprenör och Samhällsentreprenör – fördjupning kommer att ha internat i samband med Framtidsfestivalen. Då får deltagarna möjlighet att lära känna varandra och utforska festivalen på olika sätt. Glokala kommer även arrangera en workshop för pedagoger om FN:s globala hållbarhetsmål. Och på torsdagen 21 september bjuder Glokala in till en författarfrukost på Garaget med vetenskapsjournalisten Jens Ergon. Han har länge följt klimatfrågan och kom ut med boken ”Omställningen” i vintras.

Läs mer om Framtidsfestivalen här.

Kurserna har löpande antagning och du ansökan online.