Seniorerna berättar om sina liv

Seniorkursen består av ett 15-tal personer som träffas en gång i veckan, måndagar kl. 10.00-13.00. Deltagarna planerar innehållet tillsammans och samarbetar även med andra kurser på folkhögskolan. 

Göte Rudvall (till höger i bild), berättar om kursen:

– Jag är kursansvarig tillsammans med Ingemar Johnn. Vi båda är pensionärer och känner att det finns ett värde i att föra samman lite äldre med vad som i övrigt händer på folkhögskolan.

– På måndagsträffarna berättar deltagarna om sina liv och därmed, eftersom alla kommer från olika delar av landet och har haft olika yrken, så blir det en väldigt intressant genomgång av de senaste årtiondenas svenska historia.

– För övrigt så hjälps vi åt att hitta föreläsare och sådant som kan tillföra nya perspektiv. Ingemar är naturvetare och tekniker och ger dem aspekterna och jag är historielärare och plockar fram lite bakgrund till den nuvarande samhällsutvecklingen. Vi kommer också in då och då som resurser i folkhögskolans allmänna kurs, där Ingemar är lärare i matematik.