Samhällsentreprenör, grund & fördjupning – distans

Entreprenörslunch 4 maj: Omid Mahmoudi – Ensamkommandes förbund

Självorganisering som skapar nya möjligheter.

Ensamkommandes förbund startade 2012 av självorganiserade ensamkommande unga från olika länder. Förbundet vill göra ensamkommandes röster hörda och arbetar för ett värdigt bemötande i asylprocessen. Men förbundet fungerar även som ett socialt nätverk där ensamkommande kan stötta och stärka varandra. Vid Värnhem driver de Mötesplats Otto som har öppet måndag-fredag med läxhjälp, kurser och samtalsträffar. Hur utvecklas verksamheten idag? Vilka nya idéer och samarbeten växer fram?

Omid Mahmoudi är initiativtagare till Ensamkommandes förbund och idag verksamhetsledare på Mötesplats Otto i Malmö. Han flydde från Afghanistan när han var 16 år och har skrivit om sina erfarenheter i boken ”Oskyldiga brottslingar”.

Läs mer: https://ensamkommandesforbund.se/

TID 4 maj, 12:00-13:30
PLATS Underverket, Hasselgatan 8, Malmö
Ingång genom garagenedfart i korsningen Hasselgatan och Bokgatan. Karta: https://goo.gl/maps/cFN4MQuBvo72
ANMÄLAN till august [at] glokala.se senast 2 maj. Begränsat antal platser.

PROGRAM
12:00 – 12:30 Lunch – vi bjuder, vegetariskt & ekologiskt
12:30 – 13:30 Omid Mahmoudi om Ensamkommandes förbund + tid för samtal och diskussion

Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/316564172209531/

Arrangörer: Glokala Folkhögskolan, Centrum för Publikt Entreprenörskap, Social Innovation Skåne, Malmö universitet / Urbana studier

Susanna studerar på distans i Bangkok och Hjo

Susanna Andersson påbörjade distanskursen Samhällsentreprenör i Thailand och studerar nu i Sverige. ”Mitt projekt är att ta över vandrarhemmet Villa Eira i Hjo. Vid årsskiftet blev det beslutat att vi får göra det!” berättar hon glatt.

Hej Susanna, du läser kursen Samhällsentreprenör. Varför studerar du på Glokala folkhögskolan?
– För att Glokala har kurser som är väldigt intressanta för mig! Jag ser mig som entreprenör sedan innan och var nyfiken på samhällsentreprenörskapet och hur det kunde utveckla mig vidare. Sedan är det också så, att eftersom jag är 50 + var det länge sedan jag pluggade och jag har inte högskolebehörighet. Folkhögskolan är därför en skolform som passar mig och jag hittade till kursen när jag sökte efter distanskurser på nätet. En bonus med denna kurs är att man även får högskolepoäng.