Filmlinjen

Filmlinjen erbjuder teoretisk undervisning varvad med praktisk produktion inom dokumentär- och spelfilm. Tyngdpunkten på kursen ligger på det personliga berättandet och bygger på deltagarnas egna idéer.

Kursinformation
Kurstyp: Profilkurs
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Internat: Nej
Kurstid: 16 aug 2017 - 1 jun 2018
Ansök senast: 7 maj. Ansökan stängd.
Antagningsvillkor: Personligt brev samt intervju.
Kostnader: Kostnader för kurslitteratur kan tillkomma.
Plats för kurs: Tryckeriet, Rolfgatan 7b

Filmlinjen är kursen för dig som är intresserad av att arbeta med rörlig bild och audiovisuell produktion i framtiden. Fokus under kursen ligger på det dokumentära berättandet i dess olika former med stor betoning på det personliga berättandet. Under kursen producerar vi även kortfilmer efter egna manus samt musikvideor och street art-filmer i samarbete med skolans urbankonst och hip hop-kurs, Spinneriet. Varje termin erbjuds möjligheten att besöka olika filmfestivaler i regionen för att ta del av det utbud som finns och knyta kontakter med andra filmskapare, såväl professionella som nybörjare.

Under kursen kommer du att lära dig:

  • Filmproduktion som praktiskt hantverk.
  • Att genomföra filmprojekt, från idé till handling.
  • Att skriva och bearbeta dramatiska texter.
  • Att filma, redigera och arbeta med digitala medier.
  • Planering, finansiering och distribution av ett filmprojekt.

Kursen bygger på deltagarnas egna idéer och engagemang för såväl globala som lokala frågor med Malmö som utgångspunkt. Kursens praktiska arbete varvas med teori kring alla delar inom filmproduktion samt projektstyrning. En stor del av kursarbetet är upplagt som teamarbete i projektform där du ges möjlighet att prova på olika roller inom filmproduktion såsom producent, regissör, fotograf, ljud och redigerare. Varje termin avslutas med ett fritt slutarbete omfattande minst fyra veckor. Det finns inga krav på förkunskaper inom filmproduktion, men ett stort intresse av rörlig bild ses som en förutsättning för kursen.

Kursen passar för såväl filmintresserade som för lärare, journalister eller andra yrkesverksamma som vill fördjupa sig inom videoproduktion. Kursen kräver god datorvana då en stor del av arbetet sker i datorn. Vi arbetar uteslutande i Mac-miljö.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs förväntas deltagarna ha tillräcklig teoretisk och teknisk kunskap för att kunna producera egna korta dokumentär- och spelfilmer samt ha en god förståelse för produktionsprocessen från idé till distribution.

Sagt om kursen

 ”Jag hörde talas om skolan från en som gått här tidigare. Jag har alltid varit intresserad av film och av att skapa saker, och att få göra det i atmosfären som finns på Glokala är verkligen det bästa. Vi prövar oss fram och får utrymme att göra fel och utvecklas.”

/Lee Linde, Filmlinjen 2016/17

Kontaktperson

Kalle Gartberger
Telefon: 0765-42 47 27
E-post: kalle(at)glokala.se

Antagningsprocess

Alla sökanden ska även skicka in ett personligt brev till kalle(at)glokala.se och kallas sedan till intervju. Intervjuer sker löpande under maj månad. Endast intervjuade blir antagna till kursen.


VILL DU FÖLJA VAD VI GÖR I KURSEN?
NYHETER OM Filmlinjen & Filmlinjen projekttermin->
Följ Filmlinjen Glokala på Facebook ->