Allmän kurs

Behöver du läsa in din gymnasiekompetens? Är du intresserad av globala och lokala samhällsfrågor? Vill du vara med och förändra Malmö och världen? Då kan vår allmänna kurs vara något för dig.

Ansökan öppnar 1 mars 2019

Kursinformation
Kurstyp: Behörighetsgivande kurs
Studietakt: 100 %
Längd: 1 – 3 år
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)
Internat: Nej
Kursdatum: 19 augusti 2019 - 5 juni 2020
Antagningsvillkor: Avslutad grundskola eller motsvarande.
Kostnader: Depositionsavgift för läromedel. Du behöver ha 
tillgång till egen bärbar dator i skolan. Lunch och fika 
erbjuds till ett rabatterat pris i Sofielunds Folkets Hus 
restaurang.
Plats för kurs: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16

Att tänka globalt och agera lokalt är tankesättet i studierna på Glokala folkhögskolan. Vi tar upp frågor som berör ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet ur ett historiskt och samtida perspektiv. I inriktningen finns fokus på mänskliga rättigheter och likabehandlingsfrågor.

På Allmän kurs studerar vi tematiskt. Följande ämnen ingår i kursen: svenska, samhällskunskap, naturkunskap, religion, historia, engelska och matematik. Du studerar i din egen takt utifrån dina egna behov och förutsättningar med stöd av engagerade pedagoger.

Dina studier på Allmän kurs kan leda till behörighet för fortsatta studier på yrkeshögskola och högskola. Kursen bedrivs på heltid och berättigar till studiemedel från CSN. Beroende på dina förkunskaper och din arbetslivserfarenhet studerar du 1-3 år. Det finns tre grupper och du blir placerad i den grupp som är lämplig utifrån din utbildningsbakgrund.

Glokala folkhögskolan ligger i Sofielunds Folkets Hus nära Möllevången, en mötesplats för människor från världens många hörn. Deltagarna på folkhögskolan är en spegelbild av det mångkulturella Malmö, där det idag lever människor från fler än 177 olika nationer.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Söka vidare till yrkeshögskola/högskola/universitet med gymnasiekompetens och grundläggande behörighet till eftergymnasiala utbildningar. Att känna en större delaktighet i samhället och bli en aktiv medborgare. Att få kunskaper som ger handlingskraft till förändring av samhället och personlig utveckling.

Sagt om kursen

”Det har inte gått så bra för mig i skolan tidigare, men på folkhögskolan vände det.”

/Sabina Ajeti.  Läs hennes berättelse här.

Kontaktperson
Gisela Mårtensson
0765 42 47 08
gisela@glokala.se

Antagningsprocess
Antagning sker från 1 mars.  Endast intervjuade och sökande som har lämnat in betyg och intyg blir antagna till kursen.


Vill du följa vad vi gör i kursen?
Nyheter om Allmän Kurs med glokal inriktning ->