Lunch & inspiration 20 maj: Bike4WesternSahara

TID 20 maj kl 12:00 – 13:00
PLATS Tryckeriet – Rolfsgatan 7b
ANMÄLAN senast 18 maj via formulär https://forms.gle/V1tMdXgRhezZ9mVk9
eller till august@glokala.se

Vi bjuder på vegetarisk lunch.

I mitten av maj börjar Sanna Ghotbi och Benjamin Ladraa, medlemmar i organisationen Solidarity Rising, cykla ett varv runt jorden från Göteborg via områden som Kurdistan, Västpapua och Kashmir hela vägen till Västsahara.

Syftet är att uppmärksamma Afrikas sista koloni, Västsahara, vars befolkning levt i flyktingläger mitt i öknen sedan 1975 och väntat i flera årtionden på folkomröstningen FN utlovat. De kommer cykla genom runt fyrtio länder på en sträcka lika lång som ekvatorn och i varje land kommer de att träffa människorättsorgansationer, sociala rörelser, media och skolor.

Malmö är deras första längre stopp på resan. Under denna lunch kommer de att berätta om projektet!

Läs mer om deras projekt: https://solidarityrising.com/sv/bike4westernsahara/