Pedagog sökes!

Nu söker vi en pedagog på 50 % till vår allmänna kurs med glokal inriktning för undervisning i matematik och naturkunskap. Vi söker dig med lärarkompetens eller ämneskompetens inom matematik och naturkunskap i kombination med pedagogisk erfarenhet.

I tjänsten ingår förutom undervisning att vara delaktig i folkhögskolans pedagogiska utvecklingsarbete, mentorskap och gemensamma aktiviteter. Du arbetar nära våra övriga pedagoger, vår administration och ledning för att stödja deltagarna i sitt lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad matematiklärare eller med motsvarande ämneskompetens i kombination med pedagogisk erfarenhet på gymnasienivå eller inom vuxenutbildning.

Meriterande

  • Folkhögskollärarexamen
  • Erfarenhet av folkbildning eller civilsamhället i övrigt
  • Flerspråkighet

Personliga egenskaper

Som person brinner du för att få våra deltagare att lära och utvecklas framåt. Du är en person med ett normkritiskt förhållningssätt som tar ansvar och hanterar de utmaningar som uppstår i vardagen med en insikt att ditt bemötande påverkar deltagarens lärande. Vi vill att du är utvecklingsinriktad, har god kommunikativ förmåga och förmåga att se till helheten.

Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.

Om Glokala

Glokala Folkhögskolan har funnits sedan 2005. Huvudman är ideella föreningen Glokala Folkbildningsföreningen. När vi startade var vi Sveriges minsta folkhögskola och vi tog namnet Glokala, som påminner om vikten av att tänka globalt och agera lokalt. Vi ville ta vara på den rika resurs som alla människor är, men inte alltid får chansen att vara och vi ville utgå från stadsdelen Sofielund i Malmö.

Vision

Vår vision är en värld där alla vågar vara nyfikna. Tillsammans skapar vi ny kunskap för ett jämlikt och solidariskt Malmö.

Varaktighet och arbetstid

  • 50 %
  • Ferietjänst med differentierad undervisningstid
  • Tillsvidaretjänst
  • Önskat tillträde 5 augusti 2019
  • 6 månaders provanställning tillämpas

Lön

Glokala Folkhögskolan tillämpar likalön för vår pedagogiska personal, 33 555 kr/månaden för motsvarande heltid.

Ansökan

Rekrytering sker löpande, skicka din ansökan till jenny@glokala.org

Kontaktperson

Rektor
Jenny Andersson
0765 42 47 01
jenny@glokala.org

Fackliga kontaktpersoner

Folkhögskollärarna
August Nilsson
0763 90 70 68
august@glokala.org

Folkhögskollärarna
Gisela Mårtensson
0765 42 47 08
gisela@glokala.se