ALLMÄN KURS
GRUNDSKOLENIVÅ

Komplettera dina grundskolestudier på Glokala Folkhögskolans allmänna kurs, där globala och lokala samhällsfrågor står i fokus.

Kurstyp

Behörighetsgivande kurs

Studietakt

100 %

Längd

1-2 år

CSN-nivå

Grundskolenivå (A1)

Internat

Nej

Datum

22 augusti 2022–9 juni 2023

Antagningsvillkor

För dig som saknar påbörjad svensk grundskola krävs SFI D

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri, men vi tar en deposition för läroböcker. Du behöver också ha tillgång till egen dator.

Plats

Lantmannagatan 34

Kontakt

info@glokala.se

Följ Allmän kurs på Instagram!

Allmän kurs på Glokala Folkhögskolan är en kurs på helfart (100 %) för dig som behöver komplettera dina grundskolestudier och som är intresserad av samhällsfrågor. Skolan ligger i Sofielund – ett stenkast från Södervärns busstation och Möllevångstorget.

För många deltagare är det gemenskapen mellan deltagare och personal som gör vår allmänna kurs så speciell. På Glokala Folkhögskolan fokuserar vi på dina möjligheter och sätter dig som människa främst! Utifrån dina behov och med stöd av engagerade pedagoger läser du svenska/svenska som andraspråk, samhällskunskap, naturkunskap, religion, historia, engelska och matematik.

Under kursens gång ökar du din förståelse för viktiga samhällsfrågor och samhällsperspektiv så som demokrati, miljö, anti-diskriminering, maktanalys, intersektionalitet och mänskliga rättigheter.

Kursen berättigar till studiemedel från CSN. Beroende på vad du har gjort innan studerar du 1-2 år. Om du väljer att komplettera behörighet för både grundskolan och gymnasiet kan studietiden uppgå till fem år. Om du ansöker till vår allmänna kurs behöver du inte vänta länge på ditt antagningsbesked.