Filmlinjen: Projektår

Filmlinjens projektår ger dig möjlighet att under handledning utvecklas inom dokumentär- och spelfilmsproduktion.

Ansökan öppnar 1 mars 2019

Kursinformation
Kurstyp: Profilkurs, delvis på distans
Träffar: Regelbundna träffar under terminerna
Studietakt: 100 %
Längd: 1 år
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Internat: Nej
Kurstid: 19 augusti 2019 - 5 juni 2020
Ansök senast: 2 maj 2019
Antagningsvillkor: Inskickad synopsis och personligt brev samt
intervju. Dokumenterad erfarenhet eller utbildning inom filmproduktion.
Plats för kurs: Tryckeriet eller på distans

Kursen är för dig som har dokumenterad utbildning eller annan erfarenhet inom området och syftar till att fördjupa dina kunskaper inom filmområdet och ge dig som deltagare möjlighet att lägga grunden för ett eget företagande inom filmproduktion. Under kursen producerar du filmer på egen hand, eller i team, med handledning av kursens lärare under hela processen. Det är fritt att arbeta med dokumentärt berättande eller spelfilm. Målet med kursen är att du under läsåret ska ha slutfört ett flertal filmprojekt från idé till färdig produkt. Under höstterminen har du även möjlighet att under tio veckor genomföra en arbetsplatsförlagd praktik. Kursen erbjuder alla deltagare utbildning inom såväl eget företagande som arbetsledning, arbetsmiljö och finansiering.

För att söka till kursen behöver du förutom kunskaper inom filmproduktion en synopsis, där du presenterar ett projektförslag som du vill genomföra under året, samt ett personligt brev.

Inspelningsteknik kan vid behov lånas av skolan under kortare perioder och har du inte tillgång till egen redigering kan detta ske i skolans lokaler.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Vid kursens slut förväntas deltagarna ha utvecklat tillräckliga kunskaper inom filmproduktion till den grad att deltagaren kan leda sig själv och andra i det dagliga arbetet med ett filmprojekt samt genomföra ett projekt från idé till handling på ett professionellt sätt.

Sagt om kursen

”För mig har det funkat väldigt bra med distanskurs. Att träffa min lärare någon gång då och då för att bolla idéer och tankar kring mitt projekt. Det har även varit motiverande till att fortsätta driva projekten framåt.”

/Gullis Beauvoir Demirel, deltagare hösten 2016.

Kontaktperson

Kalle Gartberger
Telefon: 0765 – 42 47 27
E-post: kalle@glokala.se

Antagningsprocess

För att vara aktuell för en plats på Filmlinjens projektår så behöver vi få in intyg/betyg på tidigare utbildning inom film samt ett arbetsprov som visar på erfarenhet från filmområdet. Vi vill också få in ett synopsis på en produktion som du vill utföra under året samt ett personligt brev. I det personliga brevet (max 3000 tecken) vill vi att du berättar lite om dig själv, varför du vill gå på Filmlinjen hos oss på Glokala, samt vad det är för historier som intresserar dig.  Alla sökande som gjort en komplett ansökan kallas till intervju. Intervjuer sker löpande under maj månad.