Annons

Glokala kalendern

Glokala.se Google-Kalender
Kalendern Glokala.se


clock


 
Hem Glokala FolkbildningsföreningenGlokala folkbildningsföreningen PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Glokala   
AddThis Social Bookmark Button

Föreningens breda syfte är enligt stadgarna:

  • att stimulera folkbildningsarbete i Malmö såväl praktiskt som teoretiskt

  • att tillvarata och utveckla människors kraft genom att stödja bostadsområdesanknuten folkhögskoleverksamhet och annan folkbildningsverksamhet grundad på jämlikhet och solidaritet

  • att i samverkan med olika folkrörelser medverka till en bred diskussion om folkbildning och folkrörelsernas villkor i storstaden.

Föreningens namn och historia

1989 bildades Folkhögskoleföreningen för att i samverkan med ABF, Hyresgästföreningen och LO få till stånd en folkhögskola i Malmö, det som snart blev Malmö folkhögskola med lokaler i Fosie. 

Föreningens fortsatta strävan var att få en folkhögskola direkt i anslutning till kvarter i Malmö innerstad, där de mest lågutbildade fanns, och föreningen ändrade då sitt namn till Folkbildningsföreningen. Föreningen startade Glokala folkhögskolan i Sofielund år 2005.

1997 tog föreningen namnet Folkbildningsföreningen i Malmö. I verksamhetsplanen för året framställdes en vision för all verksamhet inom föreningen att verka för att Malmö som är en stad med många olika nationaliteter ska ta vara på denna rika resurs och alltså verka för att Malmö blir den i äkta mening Glokala staden.

Sedan 2013 heter vi Glokala folkbildningsföreningen - ideell förening i Malmö.

Våren 2016 tog vi fram jubileumsskriften Glokala 10 år, 2005-2015 för att sammanfatta de första åren. Vi hade även en visionsdag där vi slog fast följande vision och uppdrag för det kommande arbetet.

I menyn till vänster kan du läsa mer om föreningen och hur du blir medlem.

Senast uppdaterad 2016-12-18 13:45