Annons

Glokala kalendern

Glokala.se Google-Kalender
Kalendern Glokala.se

Samhällsentreprenör
Om kursen
Samhällsentreprenör online
Samhällsentreprenör fortsättning steg 2
Kursens sida
Senaste Samhällsentreprenör
Samhällsentreprenör evenemang
RSS Samhällsentreprenör

clock


 
Hem Våra kurser Samhällsentreprenör - distans Susanna studerar på distans i Bangkok och Hjo
Studera hos oss
Våra kurser
Jag vill studera
Studerandeinfo
Ansökan online
Projekt och samverkan
Våra projekt
Miniprojektstöd
På gång
Våra arrangemang
Andra arrangemang
Här finns vi
Sofielunds Folkets Hus
Kulturhuset Framtiden
Underverket
Om oss
Glokala Folkhögskolan
Glokala Folkbildningsföreningen
Personal och medskapare
Jobba hos oss
Kontakta oss
Övrigt
Beställ böcker
Innehåll / Kategorier
Sök
Support och hjälp
Logga in
GLOKALA.ORG - Google Apps For EducationSusanna studerar på distans i Bangkok och Hjo PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Glokala folkhögskolan   
AddThis Social Bookmark Button

Under hösten 2016 har Susanna Andersson bott i Bangkok och studerat Samhällsentreprenör - distans. Vid årsskiftet blev det klart att hon och Lotta Nyberg får ta över vandrarhemmet Villa Eira i Hjo, med målet att driva ett miljöcertifierat boende för turister.

Susanna Andersson påbörjade distanskursen Samhällsentreprenör i Thailand och studerar nu i Sverige. ”Mitt projekt är att ta över vandrarhemmet Villa Eira i Hjo. Vid årsskiftet blev det beslutat att vi får göra det!” berättar hon glatt.

Hej Susanna, du läser kursen Samhällsentreprenör. Varför studerar du på Glokala folkhögskolan?
– För att Glokala har kurser som är väldigt intressanta för mig! Jag ser mig som entreprenör sedan innan och var nyfiken på samhällsentreprenörskapet och hur det kunde utveckla mig vidare. Sedan är det också så, att eftersom jag är 50 + var det länge sedan jag pluggade och jag har inte högskolebehörighet. Folkhögskolan är därför en skolform som passar mig och jag hittade till kursen när jag sökte efter distanskurser på nätet. En bonus med denna kurs är att man även får högskolepoäng. 

Var i världen har du studerat och hur har det gått att läsa på distans?
– Jag har bott i Bangkok sedan två år tillbaka. Sista delen av kursen, mars till maj, läser jag i Sverige. Det har gått väldigt bra att studera på distans. Det som jag tycker att man måste ha är disciplin. För mig har det inte varit så svårt, för att det har varit kul! Jag sitter och väntar på måndagar, då kursmaterialet kommer. I början tyckte jag att det vara ett ganska tufft material eftersom jag inte har studerat på så länge. Men vilken kick det var att ta sig vidare, att inte ge upp! En annan utmaning är att det är en deltidskurs, så det är inget man arbetar med på heltid utan alla har många andra engagemang vid sidan av.  

Berätta om ditt projekt! Vad är det och hur går det?
– Jag och min syster Lotta Nyberg tar över ett befintligt vandrarhem, Villa Eira i Hjo, och vidareutvecklar det. Kopplingen till samhällsentreprenörskapet kanske inte är självklar vid första anblicken, men vi vill ta vandrarhemmet till andra dimensioner där vi gör besökarna aktiva och deltagande. Tanken är att de ska kunna komma till vandrarhemmet för att lära sig något och samtidigt ta del av husets historia genom en skrift och personligt inredda rum.

– Det finns inget miljöcertifierat boende för turister i Hjo. Jag och Lotta har ett starkt miljöintresse, så det känns självklart att även driva den frågan vidare. Det kommer att vara en lång process, som ska vara synlig för alla som vill. Utvecklingen i samhället är alltid intressant att ta del av och vi vill att andra ska kunna påverka oss! En del som vi börjar med är att ha ekologisk frukost, som även kommer vara gluten- och laktosfri.  

– Tänket kring samhällsentreprenörskap har även gjort att vi tittat mycket mer på samarbeten och hur vi kan väva in fler aktörer, både inom det ideella och inom företagande.

Vad väntar efter kursens slut i maj?
– Jag måste ägna mig åt vandrarhemmet på heltid. Vi ser redan nu att vi har fått förlänga säsongen med 2,5 vecka för att vi har fått in så många bokningar och vi har satt ambitionsnivån för vandrarhemmet väldigt högt. Det innebär att jag inte kommer att ha tid att gå fördjupningskursen till hösten, men kanske går jag den nästa år. Jag är väldigt nyfiken på den och det skulle kunna möjliggöra att jag kan jobba vidare på idéer som har dykt upp under kursens gång och som jag vill konkretisera mer.

Läs mer:
Samhällsentreprenör - distans (studietakt 50 %).
Samhällsentreprenör fördjupning - distans (studietakt 50%).

Sista ansökningsdag till kurserna är den 7 maj. Ansök online här.

Senast uppdaterad 2017-03-28 09:20