Annons

Glokala kalendern

Glokala.se Google-Kalender
Kalendern Glokala.se


clock


 
Hem Innehåll / Kategorier Beviljade miniprojektstöd våren 2017Beviljade miniprojektstöd våren 2017 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Glokala folkhögskolan   
AddThis Social Bookmark Button

Ett av höstens miniprojekt är att Spinneriet urbankonst gör ett musikaliskt
utbyte i Berlin. Här är Julia och Evangelina i studion i Malmö. Foto: Johan Nyberg. 

På Glokala folkhögskolan vill vi gärna stötta våra deltagare att genomföra sina egna idéer. Vi delar därför ut miniprojektstöd en gång per termin. Till vårens omgång kom 10 ansökningar in och totalt 10 000 kr fördelas. Studeranderådet har utsett följande projekt som stipendiater.

Spinneriets musikklass på resa till Berlin
Hela klassen, Spinneriet hiphopmusik
Flerprojekt (3000 kr)

Årets Spinnerietklass planerar att åka till Berlin i samband med vårterminens slut för att på bästa sätt avsluta ett fint år tillsammans. Resan kommer ske med ett fokus på ett musikaliskt utbyte där vi i klassen kommer genomföra flertalet projekt - vi har som plan att bl a spela in en musikvideo, vara gatumusikanter för en dag och uppträda live på scen.

Musikvideo med fokus på historiska, konstnärliga och natursköna platser i Skåne
Nicole och Malte, Spinneriet hiphopmusik
Parprojekt (1500kr)
Vi vill i samarbete med elever från filmklassen genomföra en inspelning av en musikvideo, på platser runtom i Skåne, som vi anser förtjänar mer uppmärksamhet. Vi vill visa platser som kanske är nya för våra stadsbor till lyssnare. Ett liv i en storstad ställer krav på eget driv och initiativ för att ta sig utanför stadens gränser. För vissa människor handlar det om ekonomiska eller andra praktiska svårigheter som gör att det blir svårt att upptäcka världen utanför sin vardag. Med vår musikvideo och låt vill vi dela med oss av denna värld, samt inspirera och uppmuntra till dessa äventyr och visa att Skåne är så mycket mer än Möllan och Turning Torso. Kreativiteten finns även på våra åkrar och ängar.

Kråkslottet - en serie av kusliga dokumentära avsnitt
Moa, Johnny och Christoffer, Filmlinjen
Flerprojekt (3000 kr)
Projektet är interaktivt med publiken, så tittarna får vara med och välja åt vilket håll serien kommer utvecklas. Det är en serie av kusliga dokumentära avsnitt som kommer släppas (och några även sändas live) på internet med fokus på svenska och nordiska folksagor. 

Den äter upp sig själv - en kortfilm om ätstörningar
Kristina, Filmlinjen
Enskilt projekt (1000 kr)
Ett kortfilmsprojekt med temat ätstörningar. Filmen är en berättelse i tre delar där vi får följa tre olika personers vardag och liv med olika typer av ätstörningar. Filmen är baserad på egna och andras erfarenheter och syftet med projektet är att synliggöra ätstörningar i dess olika former och uttryck för öka förståelsen bland människor kring ätstörningar och hur det kan ta form. 

Musikvideo: BLACK BENJI X GINA040 
Evangelina och Kevin, Spinneriet hiphopmusik
Parprojekt (1500 kr)
En låt och tillhörande musikvideo med fokus på Queer- och Hip Hop-Malmö med en väldigt avslappnad och humorinriktad vinkel. Projektet kommer bidra till en större integration mellan Queer och Hip Hop-världen och locka till större intressen för vidare samarbeten mellan oss som är från olika sidor av Malmö Stad. I längden kommer detta att innebära en förbättrad psykisk hälsa för de som känner igen sig och gemenskap kring olika funktionaliteter då låten handlar väldigt mycket om adhd och musikvideon kommer även utstråla detta.

Nästa tillfälle att söka miniprojektstöd är under hösten 2017. 

Mer information finns på:
www.glokala.se/miniprojekt

Senast uppdaterad 2017-03-17 16:04